צניעות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/06/07 16:08 כה בסיון התשסז

שאלה

שלום רב,

אני עובדת כמלצרית באולם ארועים,והדרישה כתלבושת מתאימה ואחידה לכל הצוות הוא מכנסיים,ועליהם יש סינר.

האם בתור בחורה דתיה מותר לי לשים את המכנסיים? (ויש לציין שעליהם יש סינר ולכן הביגוד צנוע,אך ניתן להבחין בחלק התחתון של התלבושת שאני לובשת מכנסיים.)

תשובה

שלום לך.
דבר ראשון, אני לא מכיר את המציאות באולם הספציפי בו את עובדת, אך אם זהו מקום כשר, האם הם אוסרים עלייך לבוא בחצאית?! ממה שאני מכיר בתחום המלצרות, כשנדרשת אחידות, היא לגבי צבע הבגדים ולא לגבי פריטי הלבוש.
אם המקום לא כשר, אל תעבדי שם כלל.

מה שלמדתי מראש הישיבה שלי בתחום מכנסיים מתחת לחצאית הוא שהדבר מותר כאשר החצאית עצמה מספיק צנועה כשלובשים אותה גם ללא המכנסיים,לכן אני רואה מקום להתיר במקרה שהסינר עומד בקריטריון זה, אך לרוב אין הדבר כן והסינרים הם קצרים.
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)