צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/07/06 23:56 ב באב התשסו

שאלה

שלום הרב,

אני חניכת בני עקיבא בת 13 וחצי ולומדת באולפנה בעפולה שבט מעפילים ואני נורא מחוברת לסניף ולשבט שלי אנחנו קבוצת ילדים {בנים בנות} עם יראת שמים גבוהה לרובנו עכשיו בקיץ מתנהל מחנה בני עקיבא ואבי לא מרשה לי לצאת מטעמי צניעות במקום למרות שהשינה היא במקום מופרד הוא טוען שזה אסור עפ"י ההלכה הישיבה יחד

וכל ההמצאות יחד במחנה

מה שעוד מפריע לי זה שכל חבריי אינם קיבלו את הסיבה הזאת מהוריהם כאשר ביקשו לצאת

רציתי לדעת אם יש מחלוקות בעניין זה ואם יש בסיס ליציאות ואולי אכן יש הטרים ומותר לצאת למחנות

תשובה

שלום וברכה
אכן יש מחלוקת בעניין זה, ויש רבים הסוברים כי אסור להיות במקום משותף של בנים ובנות. אביך כנראה סובר כמותם,ועל כן הוא מחנך אותך בדרך שהוא יודע שהיא נכונה.
יש כמובן רבנים אחרים שהתירו - רובם טענו שההיתר הוא בדיעבד כי המצב היותר טוב הוא חברה נפרדת אולם במציאות של ימינו טוב שיצאו ביחד כי בכך הם לא ימרדו והם יתחנכו להתנהג כראוי, ומעט רבנים רואים דווקא בחיוב חברה צנועה מעורבת.
הדרך הטובה היותר היא לדבר עם אביך, ואולי תלכו ביחד לרב שמוסכם עליו לדבר על העניין.

כל טוב ובהצלחה