צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/04 17:10 ט בטבת התשסה

שאלה

שלום וברכה,

אני עובדת במשרד פרסום והייתי רוצה לדעת אם מותר לפרסם אתרי הכרויות שיש חשש שיובילו להכרויות שלא למטרת נישואים

ובכלל מאיזו רמה נחשב מעשה כהחטאת הרבים

אני יודעת שמלכתחילה אסור אבל חשוב לי להשאר כאן וברור לי שבתחומים רבים חשוב שאהיה כאן דווקא כדי למנוע חוסר צניעות.

תודה.

תשובה

שלום וברכה
יש לחלק את התשובה לשני חלקים:
שאלה אחת היא לו היה משרד הפרסום שלך, והיית שואלת האם צריכים לדחות את העיסקה. כאן התשובה הייתה די פשוטה – אם אתרי הכרויות אלה מיודעים תמיד לקשר ללא נישואין, אין להיות שותף בכך, ואם הם מיועדים לנישואין אך יש שמנצלים אותם להכרות שלא למטרת נישואין – אין הדבר אסור. הדבר עולה מסוגיית הגמרא במסכת עבודה זרה ו ע"א, ומהדיון בתחום "לפני עוור" ו"מסייע לדבר עבירה".
ברם, אני מבין מהשאלה שאת עובדת במקום ולא בעלת המקום, ועל כן השאלה לגביך היא קלה יותר, ומותר לך להמשיך לעבוד על הפרוייקט, כל עוד לא מדובר בפרסום מקומות המיועדים אך ורק לפריצות.

כל טוב