צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/06/02 17:34 ב בתמוז התשסב

שאלה

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי צניעות לנו הציבור הדתי לאומי אין הלכות ברורות לגבי צניעות יש המון שאלות פתוחות ורק קצת תשובות שגם הם במחלוקת בגלל הדעות השונות של הרבנים, בגלל שההלכה אינה ברורה התחלתי לייתר ביטחון וכדי להגביל את עצמי ללכת עם חולצות שלושתרבע (3/4) אבל אני לא מבינה במה זה יותר טוב, ואין לי שום דעות על שסע בחצאיות, הבעייה הזאת קיימת אצל הרבה בנות והיא מטרידה מאוד!!!! ובגלל שאין תשובות ברורות כל בת מפרשת את עניין וגבולות הצניעות כראות עיניה... מה עושים??!

תשובה

ב"ה

שלום לך,

ראשית, הדברים שכתבת בתחיל תדברייך הפריעו לי עד למאוד.
לנו יש הלכות ברורת בכל דבר. וכי יש שולחן ערוך לחרדים ושולחן ערוך לדתיים לאומיים?!
נכון, בהלכה יש בסיס ויש מהדרין, ויש מהדרין מן המהדרין. אבל לכל השיטות השאלות שהבעת לעיל שייכות לצדדים הבסיסיים של החיים.
אם חברותייך (ואת?) חושבים שההלכה לא מחייבת דתיים לאומיים, טעות חמורה היא.

חשוב להבהיר את הערך הגדול של עיצוב דפוסים הלכתיים ברורים בכל התחומים.

לגופו של ענין, ישר כח שהתחלת ללכת עם שרוולים. כך נכון, כך ראוי. וביחס לשסע בחצאית, הרי שאורכו יכול להיות כזה שכל שמן שעומדים או יושבים, מן הברך ומעלה מכוסה.

בברכה,

שי