צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/11/20 15:46 טו בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום , לאחרונה התחלתי להתחזק ולשמור שבת , אני רוצה להתחתן ולמצוא את זיווגי ,תמיד אני נופלת על בחורים לא טובים, אמרו לי שכמה שאני אתפלל ואקח על עצמי זה לא יעזור כל עוד אני לא צנועה בלבוש ויש לי תמונות לא צנועות בפייסבוק , האם זה נכון וכדאי למחוק את התמונות אפילו ל40 יום ואראה פתאום את זיווגי כמו שהבטיחו לי ?

חשוב לציין שממש קשה לי הצניעות

תשובה

שלום

כבר כתבתי לך שכל התקדמות שאת עושה היא דבר נפלא, גם אם נשאר עוד במה להתקדם. תמיד יישאר במה עוד להתקדם.

אני לא חושב שמחיקת תמונות תועיל כמו איזושהי סגולה שתעשה קסם, אבל אני חושב, שבהחלט יכול להיות, שבמה שאת מפרסמת את משדרת משהו, והגיוני שזה מושך בחורים פחות איכותיים, שמה שמעניין אותם זה בעיקר הגוף שלך, והגיוני גם שזה אולי מרתיע בחורים שמחפשים משהו פנימי יותר, ולא מישהי שהגוף שלה הוא במובן מסוים נחלת הכלל.

לדעתי, את לא אמורה "ליפול" על בחורים, אלא כדאי לפנות לאנשים שמכירים אותך, ולבקש מהם סיוע ברעיונות להיכרות, אבל כאלה שיתאימו לתהליך ההתקדמות שלך.

ואולי בכלל כדאי לחכות קצת, מכיוון שאת נמצאת בתוך תהליך, ואת עוברת שינויים רוחניים משמעותיים, ולכן אולי שווה לחכות טיפה, ולהתבסס מבחינה רוחנית, כך שתוכלי אז למקד את החיפושים למישהו שנמצא במקום רוחני דומה לשלך.

מקווה שסייעתי

בהצלחה רבה