צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/03/02 12:39 יח באדר התשסב

שאלה

מדוע אסור לבנים לשמוע קול אישה?

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עליך!

סוגיה זו צריכה ביאור ועיון גדול. בפשטות, שמית קול אישה אסורה בשל העובדה שהיא מעוררת קרבה פסולה ומחשבות זרות.
מה היקף האיסור, האם הוא חל גם על שירת מקהלה, על שירה מעורבת בשירי קודש, על האזנה לרדיו או לדיסק - כבר רבו המחלוקות.

ברור, שבחברה המעורבת בה חלקנו חיים יש מקום לבירור מקיף נוקב וכואב של שאלה זו.

ראוי ונכון לקבל על עצמך אחת מהדעות שנפסקו להלכה ובתנאי שתוכל לעמוד בה ולהקפיד עליה. עדיף בשאלות מעין אלה לבחור בפסיקה מקילה ולהתקדם אט אט, מלבחור בשיטה מחמירה ולסגת ממנה!

בברכה,

שי