צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/02/02 16:11 טו באדר התשסב

שאלה

זה נשמע כמו כל הפיברוקים של "חברה שלי נכנסה להריון לא רצוי , מה לעשות?" אבל זה סיפור אמיתי.

דיברתי עם חברה שלי כשעה על הנושא של מכנסיים. במהלך השיחה היא אמרה שזאת חולשה שלה ללכת עם מכנסיים , והיא מודעת לזה, אבל אחרי בירורים (שרובם נשאו תוצאה שלילית כמובן) היא אמרה שיש רנבים שמתירים לבנות ללכת עם מכנסיים (אין את הקטע של כלי גבר וכו'). מאוד מעניים אותי לברר מה מידת הרצינות של הרבנים האלה , האמינות שלהם , - ומה הגדרים של המכנסיים המדוברות.

תשובה

ב "ה

שלום לך!

אני נדהם מהשאלה!
מה פירוש מה מידת הרצינות של הרבנים הללו?
על מי מדובר?
מה בדיוק נאמר?

אני מציע להזהר בהעברת השמועות הללו שאין בה ולא כלום. חשוב לומר מי הרב, באיזה הקשר הוא פסק את פסקו? לאיזה ציבור? בעיר? בקיבוץ דתי ?
ורק אחר, כך בזהירות יש לגשת לניתוח התשובה.

ככלל, מן הבחינה ההלכתית הצרופה ניתן למצוא היתר ללכת עם מכנסיים רחבות שאינם מבליטות מקומות שדרך נשים להצניע. אין ספק שמכנסיים אלה צנועות בהרבה מפיסות בד זעירות שיש המכנים גם אותן בשם חצאית.
אולם, גם אם מן הבחינה המשפטית המכנסיים הללו מותרות, אין בכך היתר הל(י)כה למשעה. כשם שמנהג מבטל הלכה, כך גם מקומה של החצאית בחיינו כסמל לבת הדתית תופס מקום רחב ומשמעותי.
לכן, אינני מוצא, הלכה למעשה, להקל בשאלה זו.

בברכה,

שי