צניעות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/12/12 23:30 ה בטבת התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום. אני לומדת באולפנה ובאולפנה מבקשים שנלך עם חצאית עד הרצפה למה זה כל כך משנה אם יראו לי את הברך ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זה לא ענין שיראו, גם אם את באולפנא שכולם רק בנות ואין שוג גבר צריך לנהוג בצניעות.

יש מחלוקת בפוסקים אם שוק באישה זה מה שאנו מכנים שוק או ירך,

רוב הפוסקים סוברים שזה הירך אבל יש נוהגות להקל.

לכן אם מבחינה חינוכית ראו מנהלי האולפנא לנהוג לפי רוב הפוסקים יש לנהוג כך.

אמנם יש קושי ניכר בנושא הלכות צניעות, אבל בכל דור היו מצוות שהתקשו לקיימם, ולאחר מאמצים של חיילים רבים הדבר הושרש בעם ישראל.

למשל לפני כשבע מאות שנה הרבה אנשים יראי שמיים קיימו את כל המצוות חוץ מתפילין, היו כל מיני סיבות ומניעות, קם רבי משה מקוצי, מגדולי הראשונים ועורר את עם ישראל למצוה זו וכיום ב"ה אין מצוה זו מופלית לרעה.

במשך הגלות אנשים התקשו לקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל, במאה חמישים שנה האחרונות קמו הרבה מזרזים לקיום מצוה זו, בהרבה מאמץ של הסברה ומאמץ הגענו למצבנו היום ב"ה,

ויש עוד דוגמאות לכך שהיה קשה לקיים מצוות מסוימות ומתוך מאמץ עיקש הדבר הפך לנחלת הכלל.

כל אחד מוזמן להיות חיל במצוה זו.

בברכה,

דני ארגמן