צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/03/13 21:59 כב באדר התשעג

שאלה

בס"ד

למה בעצם אסור לראות דברים לא צנועים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקב"ה ברא בעולם כוחות שונים שמשפיעים גם על הגוף וגם על הנפש. אחד הכוחות העצומים הוא כוח הרביה שפועל באופן נמרץ על הרגש ומתבטא בפעילות גופנית משותפת של איש ואישה - זו פעילות מאוד מרגשת ומענגת.

תורת ישראל מדריכה לשיתוף מלא של כוחות הגוף והנפש. לכן על פי התורה הפעילות של יצר הרביה צריכה להצטרף לאהבה זוגית וליצור חיבור גופני רוחני, עדין וחזק אצל איש ואישה.
תורת ישראל נותנת לכך מקום בתוך קשר זוגי איתן ובריא (נישואים) מפני שכוח זה נועד להעצים זוגיות וליצור משפחה אוהבת ומאוחדת. זו מסגרת אידיאלית לגידול ילדים בריאים בגוף ובנפש. זו גם מסגרת חיים אידיאלית לאיש ואישה על מנת שיהיו חזקים בגוף ובנפש ומעניקים מכוחם לסביבה שלהם.

התרבות המערבית המתירנית דוגלת בחופש מלא לביטוי כוח הרביה בכל דרך שהיא, בלי כל מסגרת של זוגיות ומשפחה.
חלק מהמתירנות זו גם הצגה בפרהסיה של הגוף באופן שיעורר את היצרים.
כאשר אתה מתבונן במראה לא צנוע מתעוררים בך יצרים חזקים. נוצר מתח שלא נתן לפתור. או שמגיעים לפורקן יצרי שלא בהקשר הזוגי הבריא והראוי.
אלו הדברים בקיצור רב, ואידך זיל גמור
עיין - רשימת מאמרים מעולים בנושא:
http://www.rambish.org.il/results.asp?SearchFunction=find