צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/01/02 13:31 יח בטבת התשסב

שאלה

האם מותר לבנות לאונן?

תשובה

ב"ה

דליה,
שלום רב!

את שאלתך יש לחלק לשני חלקים. מן הבחינה ההלכתית אין איסור אוננות לבנות. אכן, הצד המשפטי הבעייתי באוננות אצל בנים כרוך בהוצאת זרע לבטלה. זהו ביטוי להשחתת כוח החיים שניתן לאדם על יסוד העדפת העונג האישי.
אבל, במובן הפנימי אני חושש שיש בפעילות זו ביטוי לחוסר טהרה פנימית. לחוסר הבנה במקומה של טהרת המחשבה בבנין חייו של האדם. לכן, אני חש שגם אם הדבר מותר מבחינה הלכתית יש בתופעה זו פגיעה מהותית בבנין הנפש שלך, בכל היכולת שלך לבנות את חייך מתוך מבט נכון, מתוך איזון בין הצרכים הגופניים לבין מה שמכוון אותם ואמור להוביל אותך לשליטה ולניתוב נכון.
לכן, אל תסתפקי בכך שהדבר מותר מבחינה הלכתית. נסי להבין מדוע הדבר אסור מן הבחינה המהותית. סי לבחון מה גורם לך להגיע לכך. שמא את חשופה לחומרים שאינם ראויים. והעיקר השתדלי להרבות בטוב ובנתינה לאחר ותזכי להשתחרר מהתופעה הלא חיובית הזו.

בברכה,

שי