צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/12/01 14:12 י בטבת התשסב

שאלה

דיני לבישת בגדים נורא קשים לי, קשה לי להתלבש מתחת למיטה, וזה גוזל לי הרבה זמן בבוקר, מכיון שאני בפנימיה אני גם מאחר לתפילה כתוצאה מזה, מה לעשות?

תשובה

ב"ה,

מה שאתה מתקשה להקפיד על הדינים הנוגעים לצורת הלבוש, ראוי להבין את ערך הצניעות המתברר כתוצאה מהלכה זו. מכאן אנו רואים שענין הצניעות לא קשור למערכת היחסים שבין אדם לזולתו אלא למערכת היחסים שבין אדם לעצמו ובין אדם לאלוהיו. אשר על כן, הלכות אלה נוגעות לאדם גם כשהוא לבדו. אכן, אם אתה מקפיד על כך אתה מצהיר על כך שאתה חש בקרבת אוהים כל הזמן אך אם אינך חש בכך, יתכן ונכון שתעסוק תקופה מסויימת בבירור הערך הרוחני של צניעות, גם אם בתקופה זו לא תקפיד על כל הכללים הנוגעים בכך, ומתוך כך תוכל לחזור להלכות אלה בעוצמה רבה.

גם אז, אין סיבה שבגלל הקפדה זו תאחר לתפילה. אם זה חשוב לך, קום חמש דקות קודם!