צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/12/01 15:21 ה בטבת התשסב

שאלה

איפה כתוב שכיסוי ראש זה חובה?

ולמה???

ועוד שאלה: מכנסי חצאית זה צנועה???

תשובה

ב"ה

טל,

שלומות!!

א. המקור לכיסוי ראש הוא ממה שנאמר: "ופרע הכהן את ראש האישה". מכאן למדו חכמים שלפני כן, ראשה היה מכוסה. המילה "ופרע" מתפרשת לאור שורה של מקורות כגילוי. לפיכך, המשמעות היא שהכהן גילה את ראשה של האישה שהיה מכוסה עד לאותה שעה.
מכאן שענין כיסוי הראש הוא איסור מדאורייתא. כמו כן, איסור זה נלמד מגזירת הטעמים. כל ההסברים נוספו בתקופות מאוחרות יותר והם מסייעים לנו להטעמת (מלשון טעים?!) המצוות. לכן, אינני מוצא שום מקום להקל בשאלה העקרונית.
ביחס לשאלה כמה לכסות, היכן לכסות - על כל אלה יש לדון בנפרד.
ב. ביחס למכנסי חצאית יש לדון בשני מישורים.
1. ברור שמכנסי חצאית אינם בגד המיוחד לאיש ולכן אין בהם את האיסור של "לא ילבש".
2. ברור שהיחס לשאלה מהם מכנסי חצאית מאוד משמעותי. השאלה היא אין בכך פתח ללגטימציה ללבוש בסופו של דבר מכנסיים ממש.
כמו כן, כבר פסקו חלק מפוסקי זמננו שהחצאית מהווה מעין כיפה לבנות. יש בכך ביטוי להשתייכות של הבת למחנה שומרי התורה. בכך את מעידה על הזהות האישית שלך. זה גם תורם לגאווה האישית וגם יוצר מחוייבות.

לכן, מבחינה ציבורית - לדעתי - אין להתיר באופן גורף לילך בחצאית מכנסיים, זו הרחבה מאוד ודומה לחצאית הרבה יותר ממה שהיא דומה למכנסיים...
במקרים מיוחדים, כגון טיול וכו' יש לשאול את הרב שמכיר אותך כדי לא לפרוץ את המסגרת הכל כך חשובה בדורנו.

בברכה,

שי