צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/03/18 18:08 כ באדר התשעח

שאלה

שלום, יש האומרים שאם אישה שומרת על צניעותה היא תקבל תגמול בעולם הזה ובעולם הזה.

1. האם זה נכון וישנם הוכחות שניתן להתבסס עליהן? (נגיד מן התורה)

2. אם זה נכון, מה התגמול שהיא מקבלת מכך?

3. איך עניין הצניעות מתקשר לתגמול שהיא מקבלת?

תשובה

שלום

אחד מעיקרי האמונה הוא האמונה בשכר ועונש, כלומר בכך שיש גמול ועונש על העבירות והמצוות. כמובן, שצניעות (גם אצל גברים וגם אצל נשים) היא גם חלק מזה.

1. ישנם מקורות רבים לערכה של הצניעות ולשכר עליה. למשל, הסיפור המופיע בתלמוד על אישה בשם קמחית, שהייתה צנועה ביותר, וזכתה ששבעת בניה היו כהנים גדולים. כמובן שזה מלמד על מעלתה, וממילא גם על מה שזכתה לו בעולם הבא.

2. שכר בעולם הזה יכול להופיע בכל מיני דרכים. אבל עיקר השכר הוא בעולם הבא, שהוא שכר רוחני, שאנחנו לא באמת יכולים לתפוס אותו. אבל הרבה יותר עליון מכל שכר של העולם הזה.

3. לא רק עניין הצניעות, אלא כל דבר שאדם עושה והוא מרומם אותו ומקרב אותו לקב"ה, התוצאה של זה היא שבעולם הבא הוא נמצא במקום יותר עליון, וזה עצמו השכר.

כל טוב