צניעות עם מלווים של מפגרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/09/02 18:49 יח בתשרי התשסג

שאלה

אני עושה שירות לאומי במועדון לילדים עם פיגור שכלי.

מדי יום מגיעים אלינו מתנדבים בגילאי 15-20 אשר חונכים את ילדי המועדון.

מדי פעם אנו בנות הש``ל מעלות הצגות בפני החניכים כאשר המתנדבים נוכחים בקהל על מנת לשמור על הילדים בעוד אנו מציגות.

מכאן מתבקשת השאלה האם מותר לנו להציג כאשר בקהל נוכחים מתנדבים.

תשובה

בס"ד

אחד הדברים שציינו את קדושתו של עם ישראל הוא צניעות בנות ישראל וחלק מהצניעות הוא לא להכשיל אחרים.

לגבי הילדים המפגרים אין בעיה להציג, אך לגבי החונכים אסור הדבר.

הפתרון המוצע הוא: בזמן ההצגה הם יצאו מהאולם
אם בכל זאת הם אינם מרותקים וצריכים השגחה וסיוע בזמן ההצגה יחכו נשים.
אם החונכים עסוקים בעבודתם ואין להם ראש להסתכל בהצגה - מותר ובלבד שאין שם שירים.
אם יש שירים - אפשר לבטלם או אפשר לדרוש זאת מההנהלה שיעזרו לכם לעשות את מלאכתכם בשלמות.

בהצלחה