צניעות ופסיכומטרי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 17/03/08 20:36 י באדר ב'

שאלה

לרב שלום וברכה!

רציתי לשאול האם יש בעיה הלכתית בקורס פסיכומטרי מעורב לבנים ובנות, כאשר ידוע שחלק מהבנות מגיעות בלבוש לא צנוע, וכן שהמדריכים מדברים בשפה גסה.

שאלתי היא האם צריך וחובה לחפש קורס "כשר למהדרין" או שמותר ואין אף בעיה להשתתף בקורסים הרגילים לציבור הרחב.

תודה רבה!

תשובה

צריך להתרחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
לצערי בעעיה זו קיימת גם באוניברסיטאות ובמקומות עבודה וכד' , וכל אחד צריך לשקול את דרכיו בזהירות . בודאי שאם יש קורס שבו מקפידים על הדברים יותר - צריך להעדיפו.