צניעות וחיבה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 16/07/02 11:06 ז באב התשסב

שאלה

האם מותר להביע דברי חיבה לאשתי כאשר יש אנשים אחרים בסביבה?

תשובה

"וישקף אבימלך... וירא והנה יצחק מצחק את רבקה אשתו" - בוודאי נהגו יצחק ורבקה בדברי חיבה בצניעות, אבל אבימלך הבין זאת מתוך שראה את חלונם סגור (שפתי-חכמים).

אין לנהוג אפי' עם אשתו בדברים של חיבה בפני אחרים (רמ"א>שו"ע אה"ע כא ה). לפי"ז, ואין ללכת ברחוב עם אשתו שלובי זרוע.

כשבאים אורחים - לדעת מרן לא תמזוג יין ומשקאות חריפים לפניהם, וכן לא תגיש להם, אלא תמזוג במטבח שלא בפניהם ותניח על השולחן. לדעת הרמ"א יש מקום להקל. כמו"כ אין לפרוס סדין על המטה בפני האורחים, אבל שלא בפניהם מותר.

במסעדה או בחתונה יש נוהגים גם בזה להחמיר שלא תגיש מלצרית יין ומשקה חריף; וי"א מכיון שזה נעשה בגדר שרות והכנסת אורחים ולא לשם חיבה, אין בזה איסור. מ"מ טוב שמלצרים יגישו לגברים ומלצריות לנשים.