צניעות בתנועת נוער

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/01/02 16:15 יד בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב

שמי רבקה ואני חניכה בתנועת "בני עקיבא". שאלותי: א. האם מותר למדריך להעביר פעולה לבנות ולהיפך? ומה לגבי העברת שיעורים? הרי לבנים יש ידע יותר נרחב ויותר גישה לרבנים.

ב. האם מותר לקיי'ם פעולה מעורבת? (מדובר בפעולה רצינית שאין בה אווירה של קלות ראש).

בתודה מראש,

רבקה.

תשובה

ב"ה

רבקה,

ה' עימך!

אין לבחון את שאלותייך בניתוק מהמצב בו אנו נמצאים היום. דווקא במציאות הקשה בה אנו נמצאים היום, הימצאותם של חברים בבני עקיבא, בעיקר בגיל חבריא ב' היא הצלת נפשות ממש. גם המפגש בין חברה הנחשבים יותר "דוסים" לבין כאלה שלא הגדירו לעצמם את עוצמת חייהם הדתיים הינה חיונית ואין להקל בה בשום פנים ואופן.
לכן, במציאות הקיימת חשוב ונכון ורצוי להרבות בפעילות רצינית וערכית. אם המחיר של הפעילות הללו הוא פעילות מעורבת - היינו העברה של פעולה על ידי מדריך שמסוגל, לפי הנתונים שהבאת, להעביר פעולות משמעותיות יותר, מותר ורצוי.
בה בעת, אין לראות בתשובה זו היתר גורף ודיון עקרוני בשאלת החברה המעורבת. כל מה שכתבתי הוא מתוך היכרות עמוקה עם תנועת בני עקיבא, עם מצב הנוער הצעיר ועם הרצון לקדמו ליותר יראת שמיים ועבודת ה'.

בברכה,

שי