צניעות בשיעור שחיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/06/09 12:06 יז בסיון התשסט

שאלה

שלום וברכה.

אני בחורה בת 20 ועדיין אינני יודעת לשחות. לאחרונה מצאתי מקום בו אוכל ללמוד שחיה בשיעור פרטי עם מדריכה. אך הבעיה היא שלפני ואחרי יהיו שיעורים ויש מצב שישתתפו בהם גברים, מה שעלול ליצור מצב בו הם יראו אותי בחוסר צניעות.

חשוב לי לציין שמאוד מפריע לי שבגילי עדיין אינני יודעת לשחות וקשה למצוא מסגרות ללימוד שחיה לנשים בלבד. וזוהי דווקא אפשרות טובה ונוחה כמעט מכל הבחינות. חוצמזה אני מקווה שתיהיה אפשרות שאני אהיה בשיעור האחרון כך שאחרי לא יהיה שיעור, ובנוסף אני יכולה להחליף לבגד-ים ממש ברגע האחרון לפני השיעור כלומר לחכות שאף גבר לא יהיה בסביבה.

אני ממש לא בטוחה שלמרות ההשתדלות מצידי זה יהיה שטח "סטרילי" מגברים מה גם שזהו מקום חלוני שהמנהלת שלו הבינה אותי אבל היא לא יכולה לשנות את הכל ולהפוך עולמות רק בגלל בחורה דתיה אחת...

האם מותר לי ללכת ללמוד שם שחיה? או אולי לנסות שיעור אחד? זה ממש חשוב לי.

תודה מראש

תשובה

שלום

כיום ישנן מסגרות רבות בהן ניתן ללמוד שחיה בצורה צנועה.
אני מציע שתבדקי היטב, ואני מעריך שתמצאי.

בנתיים את יכולה ללמוד במקום הזה, ובלבד שתקחי זמן בטחון לפני שהבנים באים ואחרי שהם הולכים, כפי שעושים בבריכות נפרדות בין זמני נשים וגברים, ותוודאי מראש ע"י בדיקה שאין בנים בזמנים הללו.

באם את רואה שזה לא אפשרי, דהיינו שיש בנים שם למרות מאמציך, אין ללמוד שם שחיה.

כל טוב