צניעות בצבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/09 19:20 כג באייר התשסט

שאלה

שלום לרב,

אני תלמיד אחת המכינות, במרץ האחרון התגייסתי, והיום הגעתי לאחד הבסיסים העורפיים.(אני לא קרבי)

בבסיס כידוע יש ערבוב גדול של בנים בנות ומי שעושה לי חפיפה לתפקיד שלי זה חיילת.

מבחינת ייחוד לא נראה לי שיש בעיה, כי זה משרד עם עוד כמה חיילים באותו חדר.

אבל הבעיה שכן נוצרת זה שמידי פעם היא נוגעת בי, לא בכוונה פשוט היא רוצה לקרוא משהו בדף שלי או להראות לי משהו ונוצרים חיכוכים..

מה אפשר לעשות? איך אפשר להגיד לה שזה מפריע? ובמיוחד זה לא שהיא מתכוונת לכך בכלל, זה פשוט חיכוכים שקורים לה בטעות, ובכלל מהתרבות שלה אין בכלל בעיות כאלה..

ועוד שאלה:

על קירות המשרד תלויה תמונה אחת לא ממש צנועה. אם לא בוהים בה היא לא ממש מעוררת מינית (יכול להיות אפילו שגם אם בוהים, לא ניסיתי), לחברה שתלו אותה ברור שזה לא מפריע וכנראה אפילו נחמד להם שזה תלוי שם. מה הרב ממליץ לעשות עם זה?

תשובה

שלום

אין טובה ממידת הכנות.

פנה לחיילת ושתף אותה בכך שאתה תודה לה אם היא תשתדל לא לגעת בך, כי זה לא נהוג אצלך. תסביר לה.

צור שיחה נעימה עם החבר'ה על נושאים שמעניינים אתכם, ואז שתף אותם וספר להם על העולם שלך, על הערכים שלך ועל החסרונות שלך. שתף אותם שמפריעה לך התמונה, ותסביר גם למה.

באם זה לא עוזר, פנה לרב הבסיס ושתף אותו. הוא אמור להיות מיומן בפתרון כאלה בעיות. תשתדל שזה לא יתפס כ'הלשנה'.

כל טוב ובהצלחה