צניעות בספורט.

חדשות כיפה הרב אייל קרים 16/06/02 07:43 ו בתמוז התשסב

שאלה

כמו שכולנו כבר יודעים, ספורט זה דבר חשוב. ומובן מאליו שגם היהדות זה דבר חשוב- בלשון המועט. והרבה פעמים הדברים מתנגשים. בסה"כ אני לא אחת מהבחורות היותר ספורטיביות שיש, אבל אני כן יודעת שזה דבר אינטגרלי לבריאות שלי, במיוחד שלי. סוף סוף מצאתי ספורט שאני באמת באמת אוהבת, וזה ריצה.

כמובן שצניעות חשובה לי, זה אחד מהדברים הכי חשובים בשבילי, וזה אחד מהנושאים שאני הכי מתחברת אליהם ביהדות.

ועם כל זה, לרוץ עם חצאית זה סיוט. או שהחצאית צרה מדי, או שהיא רחבה ואז הוא כל הזמן נתקע.

ללכת למקום מבודד ולרוץ עם מכנסיים, זה גם לא פתרון, מהחשש להיצקע בסיכונים אחרים, כמו אונס.

מצאתי פתרון, שלרוץ עם מכנסיים רחבות ברחוב שעוקף את עירי, שיש בו מכוניות נוסעות כל שעות היום והלילה, אבל בלילה אין שם הולכי רגל.

רציתי לדעת אם עפ ההלכה יש מקום להיתר?

תשובה

מה לי הולכי רגל מה לי הולכי רכב. מאחר ואת נראית ע"י העוברים והשבים, ובעיקר שנהגים לא מעטים גם יעצרו לידך או על כל פנים יאטו נסיעתם כדי לדבר עמך, אין להתיר זאת.