צניעות בין בני דודים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/08/21 10:12 טז באלול התשפא

שאלה

יש לי בני דודים חרדים שתמיד היינו בקשר כמו אחים ואני מסורתית . האם לא ראוי שאדבר עם בן דודי ואשאל אותו לשלומו? אנחנו ממש כמו אחים ולא כמו ידידים. האם ראוי לדבר איתו לפעמים?

תשובה

שלום

אין בעיה של דיבור בין בני דודים (כמובן, גם עם בני דודים צריך לשמור על צניעות, מבחינת נושאי השיחה ועומק הקשר והקירבה).

בפועל, אני חושב שזה מאוד תלוי בהם וברצונם.

אני מציע לפתוח את זה מולם ישירות או דרך מישהי מהמשפחה.

אפשר להניח מראש שאנשים שנמצאים בחברות עם נורמות שונות, יתייחסו באופן שונה לעניין, ואני חושב שנכון לכבד אחרים על בחירתם לפי אמונתם, גם אם מהצד שלנו זה נראה מוזר או אפילו מוטעה.

בהצלחה