צניעות בין בנים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/12/21 18:04 כה בטבת התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב אני בן 15 ויש לי כמה שאלות בצניעות בין בנים

כלומר מותר לי לראות את חברים שלי ערומים מתי שאנחנו מחליפים בגדים במלחתחות או מתקלחים ביחד בטיול שנתי האם זה בעייתי?

בנוסף מותר לי לדוגמא לשחק בלי חולצה במגרש?

תשובה

שלום

באופן כללי כל אדם נדרש להתנהג ולהתנהל בצניעות בכל אורחותיו, וזה נוגע בין השאר גם ללבוש.

אין איסור בעצם הראיה, אבל כמובן שגם במקום שכזה צריך להתנהל ככל שניתן בצניעות, כלומר, לגלות מה שנצרך וכמה זמן שנצרך ועל פי המקובל.

זה לא המקום כמובן לשיחות נפש או דברים אחרים. פשוט לעשות מה שצריך וזהו.

כמובן, מי שרואה על עצמו שהדבר הזה מביא אותו לידי הרהורים בעייתיים, צריך להימנע מהמציאות הזאת, כמו כל דבר אחר שמביא לידי הרהורים.

לגבי המשחק במגרש, אני חושב שיותר ראוי לשחק עם חולצה, ולהיות בלי חולצה רק במקום שמתאים לכך כמו בריכה, חוף הים וכיו"ב, אבל אם זה המקובל אצל החבר'ה שלך וככה משחקים רבים, אין בכך איסור.

כל טוב ובהצלחה רבה