צניעות בין בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/10/10 15:54 י בחשון התשעא

שאלה

האם מותר ללבוש ביקיני בים אם אני הולכת לחוף נפרד? כשאני עם חברות שלי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מצד ההלכה הפשוטה, אם אין אפשרות שגברים יראו אותך (כולל המציל) את רשאית להופיע בכל בגד ים.
אבל בשולחן ערוך (אורח חיים) נאמר

סעיף א
לא ילבש חלוקו מיושב (טור) אלא יקח חלוקו ויכניס בו (ראשו) וזרועותיו בעודנו שוכב, ונמצא כשיקום שהוא מכוסה.

סעיף ב
אל יאמר: הנני בחדרי חדרים מי רואני, כי הקב"ה מלא כל הארץ כבודו (ישעיה ו, ג).

מכאן למדנו שמידת הצניעות נוהגת בכל מקום. לכן אם את רוצה לחנך עצמך לצניעות ראוי להתכסות גם בחוף הים, ואכן נשים שמקפידות על צניעותן, נהגו ללבוש, גם בחוף הים, חולצה קלה שלושת רבעי ומכנסיים עד הברכיים.
משום כך מתאים יותר ללבוש לכל הפחות בגד ים שלם.