צניעות ביחסי מין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/20 16:21 כ בסיון התשפ

שאלה

אני מגיע מבית חרדי למהדרין, היות שחינכו אותנו לצניעות, קשה לי מאד עם זה כשזה מגיע ליחסים איתה, לי יש יצר גדול לראות אותה ערומה ושהיא תראה אותי גם במצב זה, ואני מאבחן שגם לה יש חשק לזה, אני מרגיש שבזה אני פורק יצרים, כמובן שמדובר בזמן שאנו מקיימים יחסים בין כך, האם אני חייב בכח להתגבר על המשיכה הזאת, אני מודה שהתחלתי לאחרונה להתנהג כך, אבל מצפוני מייסר אותי אח"כ על זה, כתבתי לכם לשאול האם אני עובר על התורה בזה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בעניין הקרבה הגופנית יש בהלכה טווח של אפשרויות.

הרמב"ם, כותב באיסורי ביאה (כא,ט) "אשתו של אדם מותרת לו. לפיכך, כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה, בועל בכל עת שירצה ומנשק בכל אבר שירצה, ואעפ"כ מידת חסידות שלא יקל אדם את ראשו לכך, ויקדש עצמו בשעת תשמיש, כמו שבארנו בהל' דעות".

אם כך מצד אחד - אינך עובר על התורה.

מצד שני, הרמב"ם ממליץ על מידת חסידות - לכך חינכו אותך, בצדק רב.

התפיסה של מידת החסידות חשובה לקדושת האדם, יחד עם זאת, דווקא מידת החסידות (יותר מאשר פורקן יצרים) מעצימה ומעמיקה את הקשר הזוגי.

כתבתי על כך במקום אחר, להלן קישור: https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA-213