צניעות בטיולים לחבריא ב

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/03/02 02:21 יב בניסן התשסב

שאלה

אני מדריך בסניף ברמה טובה ובדר"כ אין לנו בעיות כמו שנכתבו כאן אך הוחלט בסניף לערוך טיול של חבריא ב' (תיכוניסטים ומעלה) ליומיים השאלה היא איך אנחנו יכולים לוודא שלא יהיו בעיות צניעות במשך הלילה וכן האם במידה ואין את כל הגדרים לשמירת הצניעות יש מקום לא לצאת לטיול ואולי לגרום תככים בסניף ותסיסה

נ.ב כשהרב מתיחס לשאלה הראשונה חשוב שידע שיש כמה אנשים בסניף שלנו שמבחינה דתית הן לא הכי חזקים ויש חשש שהם לא יעמדו בניסיון

וכן כנראה הלינה תהיה בשטח ויש יותר חשש של יחוד ברגעים מסוימים (שני אנשים שיצאו לטיל באותו זמן ויפגשו אפילו בטעות)

תשובה

ב"ה י"ג ניסן תשס"ב

לנעם שלום!

מסוף דבריך נראה שקיימת חשיבות רבה להמשך פעילותך בסניף, ולכן ראוי שתמשיך לפעול שם על מנת לאהוב את הבריות ומתוך כך לקרבם למקום. ברור שיש וניתן לשמור על גדרי ההלכה בצורה מלאה.
לגבי לינה בלילה יש להקים מאהלים נפרדים לבנים ולבנות אפילו במרחק ניכר זה מזה, וללמד את החניכים את האיסור החמור של ייחוד ולהזהירם על כך. ולכן רצוי שבלילות הפעילות תהיה נפרדת לחלוטין כך שלא יווצר מצב בו יהיה חשש של ייחוד, בודאי שרצוי להקפיד על כך גם בימים אלא שבלילות יש לנהוג במשנה זהירות. אם תוכל להעביר נושא זה לחניכים תקיים מצוה גדולה גם בטיול הנכחי וגם בעתיד שידעו את ההלכות בנושא.

בברכת חג כשר ושמח

בניהו ברונר

צפת