צניעות בבני עקיבא

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/07/02 08:18 ב באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב!

בעז"ה בשנה הבאה אני אהיה קומונרית בסניף בנ"ע שכמרבית הסניפים הוא מעורב. אני הייתי חניכה ומדריכה בסניף נפרד ואני מאמינה שזאת הדרך חיים הנכונה. הסיבה שאני הולכת לסניף שהוא מעורב זאת משום שאני מאמינה שביכולתי להשפיע לטובה על הסניף ומאוד חשוב שאהיה שם. הבעיה שלי היא שבתור קומונרית אני צריכה להיות בקשר טוב עם המדריכים. אני לא יודעת איך אני יכולה מצד אחד להיות אתם בקשר שמתחייב מעצם התפקיד ומצד שני לא לעבור על ההלכה. אני הבעיה היא בקשר היום יומי. אני מודעת לאיסורי יחוד ואזהר מהם. אשמח אם הרב יוכל לייעץ לי כיצד לנהוג.

תשובה

ב"ה י"ב מנחם-אב תשס"ב

לאפרת שלום!

קיים כלל בדברי חז"ל: "אומן באומנותיה טריד", שמשמעותו האומן טרוד באומנותו ואין דעתו פנויה להרהר בעינינים אחרים.
אם את תהיי שקועה בעבודתך החינוכית, אני מאמין שהקשרים שלך עם המדריכים יהיו רק על בסיס עבודתכם המשותפת ולא מעבר לכך. יצר הרע מגיע למקום שנותנים לו להכנס, והתמקדות בדבר חשוב מונע ממנו את הכניסה.

בודאי שחייבים לעמוד על המשמר, ולהתפלל לקב"ה שיעזור בהתמודות היום יומית, אבל אנו מאמינים ש"שלוחי מצוה אינם נזוקים", למרות שבחז"ל יש הסתייגות לגבי מקום ש"שכיח היזיקא" במקום שהנזק מצוי הכלל אינו קיים, אבל לענ"ד כיון שהיו רבים שעמדו בהתמדדות זו, אני מאחל לך שאת תהיי ביניהם.

בכל ספק לגבי פעילות מסויימת כדאי לברר את ההלכה או המלצה חינוכית, רצוי מרב הנמצא במקום בו את הולכת לשרת.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת