צניעות בבגדים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/06/08 22:52 כב בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

*נא לא לפרסם שאלה זו באתר.

מצאתי קטע באינטרנט:

"דוגמאות הנוגדות את הצניעות

הבגדים צריכים להיות עשויים בצורה צנועה ופשוטה מבדים וצבעים שקטים ועדינים.

לא מבריקים, לא צבעים מנוגדים, ולא צבעים הדומים לצבע העור, שנראה כאילו הבשר מגולה, מפני שצבעים רועשים מבליטים את האישה ומושכים את העין.

כמו כן אסור ללבוש בגדים אדומים.

אין ללבוש בגדים אשר עליהם כיתובים או ציורים המזדקרים לעין. ובפרט במקומות שיש להצניעם.

מטעם זה אין להציב בחצאית כפתורים, ציורים או דוגמאות, באמצע מלפנים הגורמים משיכת עין במיוחד בזמן הליכה.

כפתורים או קישוטים בולטים, אסורים בכל אופן שהוא.

דוגמאות המזדקרות לעין, כגון: חצי בגד בצבע אחד וחציו בצבע אחר, או שהצבעים מתחלפים כנגד בית החזה ומבליטים את מקומו, פסולות אף הן"

שאלות שלו לי:

1. יש לי מורה שכל פעם שמתקרבים אלה,מריחים את הבושם שלה. האם זה נוגד את הכתוב בקטע?2

. יש לי חולצה אחת בצבע אדום,זועכקת,וחצאים בורדו-אדומה. וסריג אדום. למה אסור ללבוש אדום בכלל?

3. האם אסור ללבוש חצאיות מקושטות? או שכל החצאית מקושטת?-כמו בחנויות של היום,שהחצאית מלאה פרחים,לדוגמא?

4. יש לי חצאית מקושטת,נמה-אסור לי ללבוש אותה?

5.האם זה סוג צניעות של חרדים? הרי אצלנו-הדתיםים,אין את כל ההקפדות האלה!לובשים חצאיות מקושטות,חולצות,גם אדומות,ולצערי גם ישנן שנים שלובשות חולצות עם פתחים (והן דתיות),ומכנסי גינ'ס ,וכיסוי אש עם מכנסיים (זה מותר בכלל?)... .

ועוד שאלה: יש לי חולצה ,שלאחרונה שמתי לב שרואים איתה רק את ההתחלה של העצמות שאסור לראות אצל האישה. רק קצת.... .,ואפילו רק חלק קטן מהן,מההתחלה-איפה שזה לא ממש בולט... . ללבוש אותה?. יש לי גם חולצה שבחלק העליון הצנוע,כתוב מהו באנגלית וזה זוהר. האם יש בזה איסור? אני גם מפחדת שההקפדות שלי (אם יהיו...) על זה יביאו לריב עם אמי-כי נצטרך מלאי חדש,והיא לא תבין-"השתגעת?"... .

תודה.

תשובה

כל מה שקשור לצניעות - צריך להפעיל את השכל ואת הרדגש, הנשי והגברי על מנת להבין מה מושך ומה לא.
צבע אדום מושך את העין, זה נקרא צבע "חם". בורדו או אדום מלוכלך - פחות. אם הצבע אינו מושך - או שהבגד עשוי בצורה שמטשטשת את המראה - מה טוב.
כל שאלות ששאלת - תשבדי עם הראש שלך, ותחליטי מה כן בולט ומושך ומה לא.
זה לא צנוע ולא שייך שמישהו יגיד לך איך את נראית בכל בגד, וכד'.