צניעות באתרי אינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 01:17 א באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני גולשת באתר אינטרנט בעל פורמים שונים לא מזמן פתחו באתר פורום לאנשים בגילאי 20 בו הגיעו לפשרה שניתן לפרסם תמונות פורנוגרפיות עם הן בקישור ולא תמונה ישירה.

קמה מהומה גדולה מאוד.

אישית אותו חינכו שכולנו בסירה אחת- אם משהו אחד עושה משהו לא בסדר זה משפיע על כולם. אחרים אמרו שכיוון שהם לא נכנסים לפורום עצמו אז אין עם זה בעיה שהם באתר.

רצית לדעת מה נכון במקרה זה- האם מותר לגלוש באתר ולא להכנס לפורום המסויים הזה או שבכלל אסור לגלוש באתר כיווון שיש בו פורום כזה.

תודה רבה

גלית

תשובה

בס"ד

חכמינו אמרו "הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו".
בהלכה יש הגדרות שונות שהצד השווה בכולם הוא ההרחקה מהליכה ליד פתח ביתה של אשה פרוצה. אע"פ שאין שום כוונה להכנס אליה. כל זה הוא מפני החשד, ומפני ההרהור ומפני היצר הרע שפועל בכל כוחו ברגעים הללו שאדם ניצב או עובר על פתח ביתה.

אולי יש לזה גם סיבה חברתית - כעין נידוי מסוים העשוי לגרום לה לשנות את דרכה. בכל מקרה זו היא ההלכה ועקרונית היא נכונה גם לשאלה שלך.

אם היה דוד המלך כותב את תהילים בימינו בודאי היה מוסיף משהו למזמור הבא בענין אתר האינטרנט שכתבת עליו:

ספר תהילים פרק א
(א) אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב:
(ב) כִּי אִם בְּתוֹרַת יְהֹוָה חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה:
(ג) וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל פַּלְגֵי מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ:
(ד) לֹא כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם כַּמֹּץ אְַשֶׁר תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ:
(ה) עַל כֵּן לֹא יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים:
(ו) כִּי יוֹדֵעַ יְהֹוָה דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד: