צמחיה בפארק עירוני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 15:46 יז בניסן התשעג

שאלה

שלום לרב וחג שמח!

אתמול טיילתי בפארק עירוני ברעננה,יש שם צמחי תבלין ששתלו,אם אני לא טועה שמו שלט שאי אפשר לקטוף(אני לא ראיתי אבל בעלי טוען שיש) קטפתי קצת מכמה צמחים וגם צמח אחד עם מעט שורש כדי לגדל בבית.

האם עברתי על איסור גזל? או על כל איסור אחר? ואם כן מה עלי לעשות?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כדי לעבור על איסור גזל צריך שיהיה שוה פרוטה. קשה להעריך כמה שוים הדברים שלקחת.
אני ממליץ לך להיות ישרה והגונה ולפעול לתיקון המעשה שעשית.
פארק עירוני ברעננה שייך לעירית רעננה. יש להם ודאי מחלקת גננות וכיו"ב, תתקשרי ותדברי אתם: או שיוותרו לך או שיאמרו לך כמה ולמי לשלם.