צמחונות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/09/10 13:28 יב בתשרי התשעא

שאלה

שלום!

אני בת 15 ולומדת בפניימיה.אני רוצה להיות צמחונית מטעמים אידאולוגיים(רצח של בעלי חיים למען הנאתו הפרטית של האדם)אמא שלי מתנגדת לרעיון.

רציתי לדעת מה עדיף מצוות כיבוד אב ואם(למרות שזה גורם לי צער רב)או הליכה אחר האידאולוגיה שלי..?

ממש חשוב לי שתענה על השאלה בהקדם מכוון שזה יוצר וויכוחים רבים בבית..

תודה!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.רעיון הצמחונות הוא רעיון נישא ונעלה ששייך לעתיד הרחוק,

היום האנושות עוד צריכה ללמוד לא לרצוח אדם,

לא רצח גוף ולא רצח אופי,

אם לוקחים רעיונות ששיכים לעתיד ומנסים לממש אותם לפני זמנם זה יכול להוביל למקומות לא טובים,

למשל לחשוב על אדם טוב שאוכל בשר שהוא רוצח – זה דבר מאוד רע,

זה יכול לגרום להתאכזר על בני אדם כי הם "רוצחי בהמות".

דרך אגב, קין הרג את הבל כי הבל היה מקריב קורבנות לה' וקין התיחס אליו כאל רוצח ולכן הרג אותו. היתה כאן טעות נוראה של טישטוש מדרגה בין אדם לבהמה ולכן בדורו של נח ה' התיר לאכול בהמות כדי לחזק את ההכרה בהבדל בין אדם לחיה.

ב. כמובן נשאר הענין של צער בעלי חיים שלא לצער בעל חי ללא צורך.

ג. אם את מרגישה שיש לך נטיה מוסרית חזקה תדבקי במידת החסד – לעזור לחברותיך להתנדב לארגוני חסד וצדקה , כך תוכלי לבטא את נטיותיך וגם לחזק אותם.

שתזכי להיות מתלמידיו של אברהם אבינו!

חג שמח,

דני ארגמן