צליית כבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/12/01 03:21 יא בטבת התשסב

שאלה

אנו נוהגים להמליח את הכבד במלח עבה לפני צלי-ה

האם נכון לעשות כך . מה ההלכה . והאם יש ההבדל

בין העדות .

תשובה

בס"ד
כך כתב הבן איש חי בענין כבד כמה הלכות ובניהם תשובה לשאלתך:
כבד של בהמה יש בו רבוי דם ואין לו תקנה לבשלו על ידי מליחה, אלא קורעו שתי וערב וצולהו צליה גמורה ואח"כ יכול לבשלו. אך צריך שידיחנו אחר צליה קודם הבישול.
ואם ירצה למלוח הכבד קודם צליה - יזהר למלחו אחר שתוחבו בשפוד ויצלנו תכף וכן נוהגין
וכן אם מולחו עם הבשר יזהר להניחו למטה תחת הבשר ולא למעלה
והמנהג למולחו לבדו לא עם הבשר
כבד של תרנגולים ושאר עופות הוא חלוק לשנים וצריך לחתוך כל חלק שתי וערב.
אם בשלו ולא צלאו אפילו אם מלחו לא מהני ליה כלום ואוסר כל התבשיל וצריך שישים כנגדו, אך אחר שצולהו צליה גמורה יוכל לבשלו: