ציצית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/02/17 09:44 י בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב, האם אפשר לשים ציצית על צעיף? מה התנאים שצריכים להיות לצעיף? והאם אני יכול ללבוש אץ זה בתור ציצית קטן?

תשובה

שלום
הרב אליהו זצ"ל כתב שאם זה צעיף קטן (כנראה כוונתו שמכסים רק את הצוואר) פטור מציצית.
אך אם גדול ומכסה גם את הגוף, ויש לו 4 כנפות, ובמיוחד אם הוא מצמר, חייב בציצית.
אך כתב שאין דרך לעשות בו ציצית, ולכן יעגל את אחת מהפינות כדי שייפטר מציצית.
ובאופן כללי, לא טוב להיות מן המתמיהין, שעושים דברים שלא מקובלים על כלל יראי ה', וטוב לקיים מצווה יקרה זו כפי שכולם מקיימים אותה.
כל טוב