ציצית בלילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 17:04 טו בסיון התשסב

שאלה

האם יש מצוה לישון עם ציצית בלילה?

מהן ההשלכות לגבי ברכת ציצית בבוקר?

תשובה

בס"ד

כתב הבן איש חי בפרשת בראשית

הטעם שמצות ציצית מסוגלת לזכור את מצות ה' כדכתיב וראיתם אותו וזכרתם את כל מצות ה' והוא כי הציצית הוא בחינת אור מקיף כמ"ש רבינו האר"י ז"ל, ולכך יש בו כח לדחות את הקליפות וכיון דדוחה את הקליפות לכך מועיל לזכירה

לכן אע"פ שלילה לאו זמן ציצית הוא, שנאמר : "וראיתם אותו", פרט לכסות לילה.
עם כל זה כיון שכשלובש בלילה בגד שדרכו ללובשו ביום ובלילה צריך להטיל בו ציציות, כי ספק דאורייתא לחומרא לכן ילבש טלית קטן גם בלילה. אך לא יברך כי ספק ברכות להקל.

והזהיר הבן איש חי שם שיזהר שלא יסיר הטלית קטן מעליו בשום זמן, הן בעת שינה,,, המטה, ורק כשיכנס למרחץ יסירנו.
ואם נכנס לבית הכסא ואין עליו בגד עליון המכסה את הטלית הקטן - אז יכסה ויצניע הציציות שבו שלא יהיו תלויים להדיא בגילוי

ומה יהיה על הברכה בבוקר?

לפני שיברך ויתעטף בטלית גדול, יכוון לקיים מצוות עשה, שציונו הקב"ה ללבוש טלית מצויצת כהלכתה, וכן יכוון בברכה זו לפטור טלית קטן, שנשאר עליו מהלילה.
ואינו צריך למשש בטלית קטן בשעת הברכה.

מי שלא נוהג ללבוש טלית גדול בבוקר בתפילה - יסיר את הטלית בבוקר בשעה שנכנס להתפנות - ובשעה שיוצא יברך עליו.

מקורות
בא"ח בראשית א-ב. ושו"ע סימן ח' וכה"ח שם.
ב. בא"ח לך לך ט"ו
ועיין שו"ע סימן ח' סעיף יו"ד. ובכה"ח ס"ק ס"א, עוי"ח א'.