מה מותר לצייר?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/12/19 13:03 כא בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מאוד אוהבת לצייר. ב"ה ה' חנן אותי בכישרון ציור. אך עלו לי כמה שאלות על הנושא הזה.

1. האם מותר לי לצייר אישה לא צנועה? אם כן, מותר לי לשמור את הציור? (אני לא מפרסמת אותו או מראה אותו לאף בן כמובן).

2. שמעתי על כך שיש בעיה לצייר אדם שלם (אני לא בטוחה). האם זה נכון? האם אסור לי לצייר אדם בשלמותו? (בדף שטוח, לא לפסל)

3. האם מותר לצייר החזקת ידיים או חיבוק בין גבר לאישה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לשאלות הראשונה והשלישית: ביסודו של דבר, יצירה של אמן, מחוברת לעולם הפנימי שלו, הדמיון, הרגש והמחשבה של היוצר. קשה לשמור על תמימות וטהרת הנפש כאשר יוצרים בציור או בחומר מראה או מצב שאינו צנוע. נכון יותר לחבר את הנפש, את העולם הפנימי ואת היצירה למראות של יופי, של טהרה, אפילו קדושה, דמיונות שמרוממים את הנפש במקום להשפיל אותה..

לשאלה השנייה שלך: מותר לצייר אדם שלם. האיסור הוא רק על פסל.