צופן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/07/16 09:37 ב בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, חבר שלח לי את הסרטון הבא:

" type="video/youtube" />

תשובה

שלום
לגבי שיטת הדילוגים - הרב אבינר האריך בדבר בספר 'נר באישון לילה', ואלו עיקרי דבריו - יש טוענים שמצאו בתורה שיטה של דילוגים שעל פיה אפשר למצוא מאורעות שקרו.
מנגד יש טוענים שהשיטה לא הוכחה באופן מדעי. כך טענה ועדה בראשות פרופ' אומן.
יש כאלו שמצאו דילוגים גם בתרגום לעברית של 'מלחמה ושלום' של דוסטוייבסקי, וכן בספר 'מובי דיק'.
בכדי ששיטה כזאת תיחשב אמינה מבחינה מדעית, היא צריכה שיהיה אפשר למצוא בה כל שם של גדול תורה או אירוע משמעותי שנרצה, וכן שנוכל לדעת את העתיד על ידה, וזה יתאמת כנכון.
בנוסף, יש שינויי נוסחאות בתורה, ולפי איזה נוסח זה?
חשוב לדעת, שכפי שלא נתחיל להאמין בספרי הבלים או עבודה זרה בגלל שיהיה שם דילוגים, כך גם קדושת התורה לא תלויה הדילוגים אלו, והיא קיימת איתם או בלעדיהם.
וכתוב בספר קול התור (ג,ט) - כלל גדול היא ברמזי נוטריקין וגימטריאות, כל רמז המרמז להנרמז צריך להיות במלה או בפיסקא המפורשת בתנ"ך או בחז"ל ככתבה וכלשונה, וכל נרמז הבנוי על פיסקא של הרכב מילים שאינו נמצא בצורתו בתנ"ך או בחז"ל אין לו שום ערך ברמיזין קדישין.