צומות ביהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/12 13:35 ג בתשרי התשעג

שאלה

שלום,

החלטתי בזמן האחרון לקחת על עצמי לנסות ולצום את שאר הצומות מלבד יום הכיפורים ותשעה באב.ניסיתי לברר את הסיבות לצום אך הכל התבלבל לי טיפה והייתי שמחה לעזרה.

-צום עשרה בטבת הוא משום שהחל מצור על ירושלים{לא הבנתי אם מדובר על תקופה שלפני חורבן הבית ה-1?או על לפני חורבן הבית ה-2?ולא כל כך הבנתי מי עשה עלינו את המצור ומה האינטרנס במצור שכזה?לא היה עדיף להם להרוג אותנו וזהו?}

-צום י"ז בתמוז נבקעו חומות ירושלים{מי בקע אותם?הבבלים?}

-צום תענית אסתר{לא הבנתי כל כך את הסיבות.}

הייתי שמחה לציר זמן קטן שהיה מסדר לי ואולי היתי מתחילה להבין על איזה שנים אנחנו מדברים, מי שלט כאן בארץ.איפה הייתה ממלכת ישראל ממוקמת?איפה יהודה?על אילו שטחים של היום?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עייני בקישור להלן, יש שם הסבר כללי.
http://www.rabanut.co.il/show_item.asp?levelId=60141