צום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/09 14:35 ג בתשרי התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבודו

1. האם מותר לצחצח שיניים בצום?

2. בקשר לצום יום הכיפורים. התפילה החשובה היא לקראת סוף הצום.... ששם תוקעים בשופר וכ'ו..

ואני מאוד רוצה ללכת לתפילה זו ,אך לקראת סוף הצום אני חלשה ולא חשה בטוב וההליכה עד לבית כנסת כבר מעייפת ואני מפחדת להתעלף.

מה עליי לעשות? אוליי ללכת לתפילה שבערביום הכיפורים בתחילת הצום? ומה ההבדל בין התפילה שבערב יום הכיפורים לתפילה שלקראת סוף הצום?

תשובה

בס"ד
מצוות הצום חמורה ממצות התפילה.
כל עוד חשים חזקים (כמו שאת אומרת - בליל הצום) אפשר ללכת לבית הכנסת. הכי חשוב להשלים את הצום. לכן במשך היום אפשר להתפלל לבד בבית, גם לומר את הוידוי.
גם אם אין כוח להתפלל, עדיף לשכב במיטה ולהשלים את הצום.