צום יז בתמוז בחום של תל אביב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/05/10 19:43 יא בסיון התשע

שאלה

שלום רב שאלתי היא כזו,אני עובד עבודה קשה בשמש כ10 שעות ביום, בצומות שלא בקיץ אין לי בעיה ,בתשעה באב אני לוקח תמיד יום חופש ביז בתמוז יש לי בעיה ,שיא הקיץ ואני עובד בתל אביב בשליחויות אני לרוב שותה קצת במהלך הצום כי אני חושש להתיבשות ופיקוח נפש,האם אפשר להקל ולשתות שיעורים קטנים ולתת צדקה? או שאסור בכל מקרה וכדאי לנסות להיות בחופש גם ביז בתמוז ?שזה קצת בעייתי בגלל הקרבה לט באב תודה וסליחה על אריכות הדברים .

תשובה

ב"ה

שלום.

כדאי לך להתכונן היטב לפני הצום תנוח תאכל ובעיקר תשתה הרבה ובעזר השם ובעזרת ההכנה הנכונה שלך תצליח לעבור גם את זה.

נראה לי שהחשש שלך כבר כעת הוא זה שגורם לך להרגיש צמא במהלך הצום.
ידידי היקר תתחזק [ותאמין] שאתה יכול להתגבר ולצום .
יש בך ולך המון כוחות ותעצומות גם גופניים וגם נפשיים והכל תלוי בכוח הרצון שלך. אם תרצה אז זה לא סיפור מסובך.

ואם כשתתחיל לצום אתה תרגיש רע זה יהיה הסימן שאתה תוגדר כחולה שאין בו סכנה ואז תוכל לשתות ו"לשבור" את הצום ולהשלים כתענית שעות.

ויהי רצון שהצום יבוטל!! ויתקיים בנו מקרא שכתוב בזכריה פרק ח

אֵלֶּה הַדְּבָרִים אֲשֶׁר תַּעֲשׂוּ דַּבְּרוּ אֱמֶת אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ אֱמֶת וּמִשְׁפַּט שָׁלוֹם שִׁפְטוּ בְּשַׁעֲרֵיכֶם:

וְאִישׁ אֶת רָעַת רֵעֵהוּ אַל תַּחְשְׁבוּ בִּלְבַבְכֶם וּשְׁבֻעַת שֶׁקֶר אַל תֶּאֱהָבוּ כִּי אֶת כָּל אֵלֶּה אֲשֶׁר שָׂנֵאתִי נְאֻם ה':
וַיְהִי דְּבַר ה' צְבָאוֹת אֵלַי לֵאמֹר:

[כֹּה אָמַר ה' צְבָאוֹת צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה וּלְמֹעֲדִים טוֹבִים וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם אֱהָבוּ:]

אמן