צום ט' באב ליולדת מניקה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/07/11 16:42 כט בתמוז התשעא

שאלה

שלום לכב' הרב

נולד לנו בשעטו"מ בן לפני 3 שבועות

ימלאו לו 30 יום בע"ה בערב ט' באב (ואז גם נעשה את הפדיון בע"ה)

אשתי עם המוגלובין נמוך ולוקחת ברזל, והיא גם מניקה, מה שמצריך אותה לשתיה מרובה. ראינו במקומות שונים שניתן להקל בתוך 30 יום לאחר הלידה, ועבור אשתי זה ממש היום השלושים ואחד, הם ניתן להקל בצום ע"מ לאפשר לה להניק בלי חשש להתייבש ?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל נאה וסימן יאה יהי רצון שתזכו לגדלו מתוך נחת ובריאות אמן.

1)היא צריכה להתייעץ עם רופא לגבי עצמה האם היא יכולה לצום.
2)ואם כן היא צריכה להתחיל את הצום ואם תרגיש כאב ראש או מיחושים שונים יכולה- חייבת היא להפסיק את הצום ולאכול ולשתות כרגיל .
ואסור לה להחמיר על עצמה בפרט בחום הגדול של חודשי הקיץ ובפרט שהתינוק רק יונק .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.