צום הנקה והריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/13 11:11 כד באלול התשעג

שאלה

אני בהריון חודש שלישי ובנוסף מניקה תינוקת בת שנה וחודשיים, ברור שהתינוקת אוכלת מוצקים אך היא יונקת די הרבה וגם בלילות ואני לא מצליחה לגמול אותה (היא סרבנית מוצץ ואני הפכתי ל"מוצץ" שלה) כך שאם אני לא אניק אותה במיוחד בלילה היא לא תרדם ומסוגלת לבכות עד שלא תקבל מה שהיא רוצה... כמו שציינתי אני גם בהריון וסובלת קצת מבחילות בעיקר אם אני לא אוכלת ושותה. ברור שאני מתכוונת לצום אך אני מפחדת מה אני אמורה לעשות אם לא ארגיש טוב? ממש לא טוב? איך אדע אם מותר לי קצת לשתות? אני גם רוצה לציין שאין לי עזרה מבעלי (הוא נטש אותי ואת הילדה ועבר לגור במקום אחר) כך שאני לבד עם תינוקת (תינוקת מאוד אנרגטית ואקטיבית...) והריון והצום שגם אמור להגמר יותר מאוחר השנה בגלל השעון קיץ ממש מלחיץ אותי... אני רוצה לצום אבל שוב מה אעשה אם ארגיש לדוגמא על סף עילפון או ממש ממש רע מבחינת בחילות והקאות והטיפול בתינוקת. מתי מותר קצת לשתות ובאיזה כמות?

תשובה

בס"ד
שלום רב

עייני בשאלה דומה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=294884