צום גדליה תוך כדי טיפול

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/09/18 11:14 ג בתשרי התשעט

שאלה

יש לי דיכאון כבר כמעט שנתיים אבל בזמן האחרון הוא התחזק לרמה שאני אוכל פעם ביום בערך...

אני מטופל בטיפול רגשי+תרופתי...

ביום רביעי הקרוב אני צריך לנסוע לירושלים לטיפול הריגשי (נסיעה של שעה + מאיפה שאני גר) הבעיה היא שזה יוצא בצום גדליה האם אני חייב לצום?

נ.ב.

אם אני לא אלך יום רביעי הקרוב הטיפול הבא שלי יהיה רק אחרי החגים(חודש)

אשמח לתשובה תודה!

תשובה

לשואל שלום,

אם אתה יודע שלהתחיל את הצום יגרום לך לחולי (גם חולי נפשי הוא חולי) - אתה פטור מן הצום.

אחרת - אתה צריך להתחיל את הצום, ואם תוך כדי היום אתה מרגיש שאין לך יכולת להמשיך בשגרת חייך - אתה יכול להפסיק את הצום.

בהצלחה בטיפול ובכל מעשה ידיך