צום בהריון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/09/07 18:05 ד בתשרי התשסח

שאלה

שלום לרב!

אני בחודש השני בהריון ראשון. באופן כללי מאד קשה לי לצום כיוון שללא שתיית קפה בבוקר ראשי כואב, יש לי סחרחורות ואינני מסוגלת לתפקד. צמתי עכשיו את צום גדליה וכמובן שהיה לי קשה הרבה יותר. רציתי לשאול האם מותר לי לקחת תרופות שיקלו על הצום כמו קל-צום, או מה ניתן לעשות במקרה זה.

תודה ושנה טובה

תשובה

בע"ה
בהחלט מותר לקחת "קל צום" , יותר חשוב - הפסיקי מיידית לשתות קפה, לפחות עד אחרי הצום כי כנראה "התמכרת" קצת, ורצוי גם לכל ההריון כי זה לא בריא לו.