צום בהיריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/07/16 14:33 יא בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בהיריון בשלב מאוד ראשוני- שבוע 5

אני טרם עשיתי בדיקה ראשונית (זה יהיה רק עוד שבועיים) לכן אני לא יודעת אם יש לי סיכונים מיוחדים להיריון

בכל מקרה אומרים שבשבועות הראשונים ההיריון הכי רגיש לכן החשש שלי שהצום יזיק להיריון

2 שאלות:

מבחינה הלכתית- האם אני צריכה לצום ביז' בתמוז ? (אני נוהגת לצום בכל ששת הצומות)

כמו כן- מה ההלכה בנוגע לתשעה באב?

תודה רבה,

תשובה

שלום
א. בי"ז בתמוז אינך צריכה לצום.
ב. בט' באב - מיום שישי בבוקר תתחילי לשתות בצורה מתונה, באופן שעד מוצ"ש הגוף יהיה רווי. זה עוזר מאוד. בנוסף כמובן בסעודה שלישית לאכול דברים מזינים לצום (פחמימות וחלבונים).
את מתחילה את הצום כרגיל, אבל מכיון שמדובר בצום נדחה, ברגע שמתחילה איזושהי תחושה לא טובה (בחילות, כאבי ראש, סחרחורות וכיו"ב), את מפסיקה את הצום.
בע"ה תזכי להריון מוצלח ולידה קלה ובריאה