צדקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/13 13:07 יח בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב אני אוהב לתת ולעזור במיוחד כל בוקר בזמן שאני מתפלל בין התפילין לבין התהילים שאני קורא אני שם צדקה עכשיו יש לי שתי שאלות ..

1. איך שאני שם בקופת צדקה זה נחשב שנתתי צדקה או שרק שמתי שהצדקה מגיעה לנזקקים ?

2. אין לי כל כך הרבה כסף אני שם כל בוקר לפעמים שיש לי שקלים אבל אני מחלק את זה לאגורות ושם כל בוקר זה בסדר ?

תודה כבוד הרב!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכסף שבקופת הצדקה שייך לעניים או לכל מי שהקופה שלו. לכן נראה שבמתן הכסף לקופה מתקיימת מצוות צדקה.

אתה עושה נכון - ראוי לתת מעט בכל יום מאשר לתת הרבה ביום אחד ולהמנע מנתינה בימים אחרים.