צבע הכיפה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/03/02 08:32 כא באדר התשסב

שאלה

כיפה סרוגה או כיפה סרוגה שחורה או כיפה שחורה מבד?

אודה על תשובה ברורה

תשובה

בס"ד

הכיפה הפכה להיות "סמל" ו"דגל" לדעות שונות. הוא נותן הרבה "גאות יחידה" אבל גם הרבה "קוטביות" ו"מחנאות".

לצערינו היום הפכה "הכיפה" לדבר מחלק ומפלג בין הציבור שהרואה אחד ללא כיפה מיד הוא חושב בדעתו שהוא "מין" ו"כופר" ו"שמלאני" ו"אוהב ערבים" וכו' וכו'. והוא בטוח שהוא עצמו צדיק גדול והשני שאינו חובש כיפה הוא עובר על כל העבירות שבתורה קלות וחמורות וכו'.

הלובש כיפה לפעמים חושב שיכול להרשות לעצמו בחסות הכיפה לעשות כל מיני עבירות בין אדם למקום ובין אדם לחבירו. הלא הוא בסדר! הוא חובש כיפה!

האם בגלל זה אין מקום לכיפה?
יש ויש.

יש לה ערך בגלל שהיא מצד עצמה שמה את האדם במקום הנכון שלו מה שקוראים במקומותינו "יראת שמים".
יש לכיפה גם ערך סגולי. היא עוזרת לאדם בתחום הזה.
זה בא למנוע את התחושה של:
"הנף את תלתליך ודהר אל מול הרוח כי אתה חופשי ומאושר לעשות כל מה שבא לך. (גם על חשבון אחרים)".
איזה מילים יפות!!
וכמה שהן מסוכנות!!

זה לא אומר שהיא עושה הכל. היא חיצונית. אבל לחיצוניות הזו יש ערך.

כן גם עם כיפה סרוגה ושחורה.
יש לה ערך בתנאי שהיא "מגבשת" את הדיעה ולא כשהיא מפרידה.
ולכן התשובה לשאלתך תלויה איפה אתה נמצא או גר או לומד.
אם אתה לומד בישיבת תיכונית\הסדר\מכינה וכד' אל תפרוש מן הציבור ולבש כיפה סרוגה.
אם אתה למד בישיבה חרדית גם כן אל תפרוש מן הציבור ולבש כיפה שחורה.
אם אתה אדם עובד וכד' - אני ממליץ על כיפה סרוגה גדולה המכסה את רוב הראש כיון שהיא משדרת גם רצינות וגם אהבת ארץ ישראל.
תוך כדי דברי אני חושב האם מי שלובש כיפה שחורה אינה אוהב הארץ . קשה מאוד לומר כן. הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל שהיה גדול אוהבי ארץ ישראל היה הולך עם כיפה שחורה. וכן הרבה גדולים - גדולי עולם אוהבי הארץ בכל מאודם בכל ליבם ובלכ נפשם.
אלא מה. היו כמה רבנים חובשי כיפה שחורה שעשו עצמם יראי ה' ודיברו סרה בארץ ישראל. כך גם חלק מחברי הכנסת שלהם, שה' בודאי כבר השיב אותם בתשובה שלמה.

יש כאלה שרוצים להמנע מכל הפלגנות הזו ומלבישים את ילדיהם בכיפה בוכרית. זה לא שייך למחנה מסוים וזה נראה לא רע.
כל זה בלבד שאדם לא מאבד את זהותו!!
שהוא נשאר אוהב ה' ואוהב הארץ ואוהב העם באוהב התורה בכל מאודו ובלכל ליבו ובכל נפשו.

חג שמח