צבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/06 23:52 כו באב התשסו

שאלה

שלום לרב!!! אני השבוע בעז''ה מתחיל ללמוד בישיבת הסדר ויצא לי ככה לדבר עם ההורים שלי וגם עם סבתא ואמרתי שאני רוצה להיות חייל קרבי והםם נגד זה אני יודע איך להסביר להם מה להגיד להם הם אומרים לי תראה את זה שמת תראה זה לא הולך לצבא זה הלך להיות ג'ובניק זה המדינה דפקה אותו וראסמי הם צודקים אבל עדיין אני חושב שאני צריך לעשות את שלי לא משנה מה אחרים עושים... איך אני משכנע אותם? איך אני גורם להם להבין כמה זה חשוב לי?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
חבל מאוד שמרפים את ידיך.
חבל מאוד שמכניסים לך לראש מחשבות כל כך נגד ההלכה, נגד המוסר, נגד הצדק ונגד ההגינות.
אנחנו חייבים להתגייס כדי לקיים את מצוות ד' להילחם ולהגן על עם ישראל, וזה חוסר מוסריות וחוסר הלכתיות להפוך את אלה שנוהגים שלא כשורה לדוגמה.
הבה נמשיך גם את קו המחשבה שלהם: המסקנה יכולה להיות שאתה לא צריך לכבד הורים כי תראה את זה שכיבד את ההורים שלו ואיזה עוול הם עשו לו, ותראה את זה שלא כיבד את ההורים שלו כמה הוא מצליח וכדו'.
על כן, אמור להם כי אתה צריך לעשות את הדבר הנכון והאמיתי, ולא בגלל התנהגות שפלה של אחרים אתה לא תתגייס.

כל טוב ובהצלחה