צבא

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 05/09/02 10:11 כח באלול התשסב

שאלה

האם זה מוסרי לשרת רק שנה וחצי בישיבת הסדר במקום שלוש שנים?

תשובה

ב"ה מוצאי ראש השנה תשס"ג

שנה טובה!

מסגרת ישיבות ההסדר היא אחת מן המסגרות לשירות צבאי שחוקקה על ידי כנסת ישראל ומקבלת את תמיכתה מרוב העם. תלמידי ההסדר הם חיילים ארבע שנים ולא שלוש שנים, אלא שחלק משירותם הם בשל"ת- שירות ללא תשלום בכין כתלי הישיבה, השירות מתחלק לשנה וחצי שירות בפועל ושנתיים וחצי בישיבה.
במקביל למסגרת ההסדר יש שירות בנח"ל ובמסגרות נוספות שהוקמו מתוך ראיית החשיבות של לימוד התורה וההתיישבות בארץ ישראל, כפי שהצבא עוסק בחינוך, בקליטת עליה ובעוד תחומים חברתיים.

ולכן אין כאן שום בעיה מוסרית. ועוד שחילי ההסדר הם בעלי מוטביציה גבוהה בזכות הקשר שלהם עם עולם הישיבה המחנך אותם לכך, ולכן כל מי שבתוכם ראוי לשרת בשירות קרבי עושה זאת בצורה ומועילה למדינה.
חיילי ההסדר בדרך כלל גם משרתים שנים רבות במילואים ביחידות קרביות יותר מן הממוצע הרגיל בחברה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת