צבא לבנות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/08/02 18:34 ז באלול התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול האם מותר לבנות להתגייס לצבא בתקופה הזאת? האם זו מלחמת מצווה המלחמה שאנו בה עכשיו?

תשובה

ב"ה ערב שבת קודש פרשת כי תצא תשס"ב

לשני שלום!

מהקמת המדינה ואילך אנו מצויים במצב של מלחמת מצוה, לעיתים המצב יותר רגוע ולעיתים פחות.
פסיקתם של הפוסקים ששללו גיוס בנות לצבא מטעמי צניעות בעיקר שרירה וקיימת, במיוחד שכיום ב"ה הצבא הוא גדול. קיימים תחומים רבים בהם בנות יכולות להשתתף במאמץ המלחמתי במסגרות שונות כמו השירות הלאומי ועוד, בתחומי גמילות חסדים, יש לצערנו אלמנות ויתומים ופצועים, ואנשים במצוקה שניתן לסייע להם במסגרת אזרחית, ומי שעוסק בפעילות זו מעמיד את העולם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת