צ'אטים - המותר והאסור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/05/02 08:53 ח בסיון התשסב

שאלה

שלום לרב

האם יש איסור ביטול תורה בהשתמשות בצא'ט?

והאם יש איסור של בל תרבה שיחה עם האישה?

תשובה

בס"ד

צ'אט באנגלית זה "פיטפוט" ובבכל פיטפוט יש "ביטול תורה למהדרין".
אם זה של גברים עם נשים יש בזה גם איסור של "אל תרבה שיחה עם האישה". וכיון שבדרך כלל אינך יודע עם מי אתה מדבר - אל תכנס לשם אם אינך חייב.

אתה הרי יודע שהרבה דברים ש"בחורים טובים" לא היו מעזים לדבר עליהם בינם לבין עצמם ובודאי לא עם בנות - הם מרשים לעצמם לדבר על כך בצ'אטים אפילו עם בנות באומרם "זה רק שיחות וירוטואליות".
אבל כולנו יודעים שהשיחות הללו הן מאוד משמעותיות לחיים. הן מובילים בהרבה מקרים לנזק גדול יותר ממה שנראה בתחילה.

כשמדובר בבנים ובנות רווקים זה נראה כמו "שעשוע" שעיקרו הוא "ביזבוז זמן" במקרה הטוב. "שיחות אסורות" במקרה הפחות טוב, וגלישה למחוזות אסורים במקרה שעוד פחות טוב.

במקרים של זוגות נשואים הצ'אטים הללו משמשים "בלם ומחסום" לחיזוק האהבה בבית.
הם באים כתחליף לקשרים בריאים בין בעל לאשה.
הם לוקחים את כל הזמן המצומצם וכל תשומת הלב וגם את הלב בעצמו.
כבר היו כמה וכה מקרים של "קרירות קשה" ביחסים בין בני זוג בגלל "ניאוף וירטואלי" כזה.
בעבודתי כרב נתקלתי באנשים ובנשים שהקדישו לזה שעות רבות מעל ומעבר להגיוני על חשבון הבעל\אשה והילדים.
כי זה מושך ומענין ומיסתורי ואדם לא מרגיש שהוא עושה בזה איזה חטא. שהרי הכל "רק וירטואלי". וה"רק וירטואלי" הזה הוא לא כל כך "רק". שהרי כל האינטרנט הזה הוא "רק וירטואלי".
אבל כך היא דרכו של היצר הרע. הוא מקטין את הדברים החשובים באמת ומגדיל את הדברים השוליים.
לכן צריך הרבה זהירות כשנכנסים לצאט או לכל גלישה אחרת:
"דע לאן אתה הולך".
לך למטרה מוגדרת וכשהשגת אותה – צא.

אם אינך יכול לעמוד בכך ואתה רואה את עצמך "גולש" למחוזות אחרים. אל תכנס כלל!

ראה באתר עוד מאמרים על כך.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8140

בהצלחה