פתירת חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/04/22 07:56 יא בניסן התשפב

שאלה

שלום רב .

רציתי לשאול לגבי סיוט שהיה לי בלילה . שבו הבן שלי בן ה 5 רוצה להרוג אותי ואת אחיו הקטן התינוק . בחלום הוא ממש מסתובב עם הקדח בבית. ואני בורחת וממסזנ להתחבא עם התינוק . וכשאנחנו מצליחים להנצל . יש לי פלאש ליום למחרת שהוא הולך לגן וחוזר לבד באוטובוס מלא אנשים . ולא מסכים לחזור איתי הביתה ואני גוררת אותו בכוח והואנשכב על הריצפה ובוכה. ואני מבקשת מבעלי שישיג לו אשפוז פסיכיאטרי לפסח כי הוא רוצה להרוג אותנו ולפגוע בעצמו . קמתי בבוקר עם הרגשה ממש רעה וזעה בכל הגוף מהחלוום

אשמח אם תהיה לך תשובה בשבילי מה החלום מסמל שאוכל להרגע .

תודה רבה והמשך יום נפלא וחד שמח ומבורך

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

במקרה שאת מתארת זה די ברור שמדובר בתוצאה של חששות מודעים או בלתי מודעים, ולכן התשובה לשאלתך נמצאת אצל אנשי המקצוע מתחום הטיפול הרגשי.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, ואפשר גם לתת צדקה כמובן.

אין לך מה לדאוג